top of page

Intervenție psihologică
copii

Fiecare copil este unic și excepțional în felul său. Acesta urmează o călătorie individuală în construirea propriei identități și merită să fie privit ca o entitate cu propriile modalități de gândire și propriile moduri de a fi. Uneori, pentru o dezvoltare armonioasa este nevoie de ghidaj adecvat din partea unui psiholog empatic și răbdător.

Ce presupune?

Vârste diferite, abordări diferite
 

Copiii vor răspunde mai favorabil la intervenții specifice vârstei lor de dezvoltare.


În acest sens, intervențiile eficiente pentru copilăria timpurie, în special în perioada de la naștere până la 3 ani, se concentrează pe consolidarea relației dintre părinte și copil. 
 

Pe măsură ce copilul ajunge la vârsta la care începe să-și dezvolte identitatea proprie, dar este încă profund influențat de relațiile cu adulții, în special între vârsta de 4 și 8 ani, o relație terapeutică bazată pe grijă, înțelegere și empatie devine crucială pentru copiii care se confruntă cu circumstanțe dificile. Copiii din această categorie de vârstă sunt, de obicei, receptivi la relații în care se simt apreciați și înțeleși, și utilizează aceste relații pentru a depăși provocări și a schimba comportamentele lor. Prin urmare, relația terapeutică în sine devine un factor esențial în procesul de schimbare și vindecare.


În perioada copilăriei mijlocii, adică între 8 și 12 ani, relațiile cu colegii de școală devin cruciale în formarea percepției copiilor despre ei înșiși și despre ceilalți. La această vârstă, copiii utilizează adesea interacțiunile cu colegii pentru a încerca comportamente noi și pentru a-și construi o imagine mai clară despre ei înșiși. În acest context, intervențiile cu focus pe dezvoltarea unor relații sănătoase devin foarte eficiente.

Copiii au nevoie sa fie ascultați cu multă căldură, răbdare si empatie

In cabinet îmi calcă pragul părinți cu copii care se confruntă cu dificultăți majore in sfera afectivă sau comportamentală, cu suspiciune de TSA, cu întârzieri in dezvoltare, cu motivație scăzută in mediul școlar, care se confruntă cu marginalizare, izolare socială sau adicții, în special adicția de ecrane, social media, video games.

Toți au in comun nevoia de a fi ascultați cu multă căldură, răbdare si empatie. Copiii au nevoie sa se simtă in siguranță, sa simtă că sunt acceptați necondiționat.

Scopul meu este sa îi ascult cu multă răbdare si empatie. In acest mod ei vor avea încredere să își împărtășească experiențele și trăirile lor interioare sau să se exprime în conformitate cu adevăratul lor potențial.

Indiferent de dificultățile prin care trece copilul, vă aștept la o prima ședința de cunoaștere într-un mediu relaxant.

Aspecte care pot fi abordate

Pentru detalii și programări sună la nr de telefon 0743 682 072. 

Programează o ședință

bottom of page